Filled Under:

Rahmah Dahlan - ‘Bersih 4.0 Akan Menyebabkan Nilai Ringgit Merudum’#$Pengarah Strategik Komunikasi Barisan Nasional (BN), Datuk Abdul Rahman Dahlan dalam beberapa siri Tweet di laman sosial Twitternya memberi peringatan, Perhimpunan Bersih 4.0 akan membawa lebih banyak mudarat daripada manfaat.

Lebih teruk bantahan yang diadakan akan memburukkan lagi matawang Ringgit kerana ia akan menyebabkan nilainya merudum.

“Tetapi demo itu boleh menyebabkan nilai Ringgit turun lebih buruk!,” katanya.

Memandangkan keadaan ekonomi yang tidak menentu ekoran krisis global, beliau meminta penganjur menangguhkan buat sementara bantahan yang dirancang hujung minggu ini.

“”# Bersih4 harus bijak. Ini adalah masa untuk bawa bertenang dalam menghadapi krisis ekonomi global. Walaupun ia hanya untuk beberapa minggu,” katanya yang juga Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan.

“Tidak dinafikan, kerajaan bersedia menghadapi penganjuran bantahan #Bersih4, kerana apa yang penting ialah untuk mengekalkan ketenangan dan kedalamaian dalam setiap suasana itu.”

Pengikut Twitter Rahman bagaimanapun mempersoal kenyataannya.

“Beberapa hari yang lalu PM berkata ekonomi masih kukuh. Mengapa baru sekarang dikatakan dalam masalah? Hilang berbilion kepada siapa?” soal TengTJ.sumber asal